Σχετικά με το Κράτομ

Πρόλογος

Σημείωση: Οι γνώσεις και η πληροφόρηση μας γύρω από το Κράτομ είναι σε εξέλιξη. Για χιλιάδες χρόνια η συσσωρευμένη εμπειρία και έρευνα χιλιάδων χρηστών και επιστημόνων, συνεχώς αυξάνεται. Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ είναι απλά ένα απόσταγμα συλλογής πληροφοριών γύρω από το θέμα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εννοηθούν ως εγχειρίδιο ιατρικό.

Τί είναι το Kratom;

Το Κράτομ (Mitragyna Speciosa) είναι ένα φυτό με ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες, που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια σε διάφορα μέρη του κόσμου!

Βοτανολογικές πληροφορίες

Γηγενές φυτό της Νοτιοανατολικής Ασίας(Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Ινδονησία, Βόρνεο κτλ). Η επιστημονική του ονομασία είναι Mitragyna speciosa. Τροπικό και αειθαλές, ανήκει στην ίδια οικογένεια με το Καφεόδεντρο (Rubiaceae). Η σύνδεση των δύο φυτών δεν είναι μια απλή σύμπτωση. Οι κοινές διεγερτικές ιδιότητες τους οφείλονται στην κοινή τους καταγωγή, παρόλο που το Kratom δεν έχει καφείνη.

Προέλευση & Φύηση

Η χρήση του Kratom μας πάει αρκετές χιλιάδες χρόνια πίσω, αλλά η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά σε αυτό οφείλεται στον Ολλανδό βοτανολόγο Pieter Willem Korthals, που στις αρχές του 19ου αιώνα κατέγραψε συστηματική του καλλιέργεια στην Ταϊλάνδη.Ο τόπος προέλευσης του Kratom (Mitragyna Speciosa)παραμένει άγνωστος. Παρόλα αυτά στις μέρες μας, φύεται σε αφθονία στην νοτιοανατολική Ασία και Ινδοκίνα σε ευρύτερες περιοχές όπως οι ακόλουθες:
  • Ταϊλάνδη
  • Ινδονησία
  • Μαλαισία
  • Σουμάτρα
  • Ιάβα
  • Μπαλί
  • Βόρνεο
  • Νήσοι Σούνδες
Είδος που φύεται σε ποικίλα κλίματα και γεωγραφικές περιοχές, το Kratom έχει εξελιγχθεί και προσαρμοστεί στο εκάστοτε από αυτά τα περιβάλλοντα, καθιστώντας τα φύλλα του πολυποίκιλα και με διαφορετικές ιδιότητες και χρήσεις στο καθένα από αυτά. Η ποικιλότητα αυτή αφορά σε διαφορετικές αναλογίες αλκαλοειδών στα στελέχη του εκάστοτε φυτού.Η ονομασία της εκάστοτε ποικιλίας του Kratom, προέρχεται από την τοποθεσία της καλλιέργειας-συγκομιδής και από το χρώμα των “φλεβών” αυτού.Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τις ποικιλίες του Kratom, παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον “Οδηγό Ποικιλιών για το Kratom”.

Αφήστε μια απάντηση